S.S.S.
Pilates tüm dünyada kabul gördüğü üzere fizyoterapi temelli bir rehabilitasyon yöntemidir. Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri engellemek için koruyucu olarak uygulanabileceği gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemler(bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz, lordosis vb.) sonrası da doktor ve fizyoterapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin sürekli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir.
Pilates egzersizleri omurganın daha sağlıklı olmasını, vücudun doğru pozisyonda duruş alışkanlığını kazanmasını sağlıyor. Ayrıca pilatesin en önemli özelliği, tüm vücudu esneterek omurların arasını açmasıdır Joseph Pilates “10 seansta farkı hissedeceksiniz. Yirmincide farkı görecek ve 30. seansta tümüyle yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız” diyor. Pilatese göre: devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebiliriz.
Pilatesin yaratıcısı olan Joseph Hubertus Pilates 1880 senesinde Almanya`da dünyaya geldi. Doğduğu zaman raşitizm ve astım hastalığı vardı ve doktorlar ailesine çok uzun süre yaşamayacağını söylemişti. Joseph Pilates, vaktinin çoğunu evde çeşitli tıp ve özellikle Uzakdoğu sporları ile ilgili kitapları karıştırarak, kendisini bu iki dertten kurtarabilmek çözümleri arayarak dört duvar arasında geçirdi. Amacı tıp ve spor kitapları okuyarak kendi hastalıklarına çözüm aramaktı. Bu nedenle yoga, kayak, dans, savunma sporu ve ağırlık çalışmaları üzerinde uzmanlaştı ve tüm bunların birleşimi olarak pilatesi yarattı…
Joseph Pilates çok ağır antrenman programları olan boksörleri, New York bale öğrencilerini çalıştırdı. 1967 senesinde 87 yaşında öldüğünde kendi yarattığı onlarca klasik pilates hareketi, binlerce duruş bozukluklarından kurtulmuş, vücudu forma girmiş, fazlalıklarından kurtulmuş, sağlıklı kaslar yapmış insan bıraktı arkasında…
Pilates direk olarak kilo vermeye yönelik bir sistem değildir. Ama dolaylı olarak pilatesin kilo vermeye ve incelmeye katkı sağladığı tespit edilmiştir. Pilates yapan kişilerin dayanıklılığı artar ve metabolizması hızlanır. Her 10 kişiden 8′i, yaşamının bir döneminde, iskelet ve kas sistemi sorununun etkisi altında kalıyor. Omurganın düzgün kullanılmadığı, vücut dengesinin bozuk olduğu oturuş şekilleri, duruş bozuklukları, yanlış oturuş pozisyonlarında uzun süre kalınması ve tekrarlanan hareketler; kaslarda gerilme, yorgunluk ve stres giderek ağrılı kas spazmlarına yol açıyor. Sonucunda kişilerde sırt ve boyun ağrıları şikâyetleri ortaya çıkıyor. Bütün bu problemler için pilates egzersizlerinin çeşitli faydalar sağladığı tespit edilmiştir.
Skolyoz (omurga eğriliği) tedavisine pilates egzersizleri ile yardımcı oluyoruz. Duruş bozukluklarının düzeltilmesinde pilates en etkili egzersiz yöntemidir. Stüdyomuzda bulunan fizyoterapist pilates eğitmenlerimiz ile güvenli bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.
Pilates, karın, bel ve pelvik tabanı kaslarını güçlendirmenize yardımcı olur. Hamileliğinizde uzman eğitmenler gözetiminde pilates yaparak hem doğum sırasında hem de sonrasında vücudunuza yardımcı olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçiniz.
Daha önce egzersiz yapmadıysa anne adayı 14. haftada pilatese başlayabilir. Hamilelikten önce egzersiz yaptıysa ve doktor onayı varsa süreçle beraber devam edebilir. Zaten hamilelik bir hastalık değil ve anne adayı rutinine devam etmelidir.
Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir. Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Eski bir gelenek olan yoga pratiği birçok zihinsel ve fiziksel fayda sağlar. Kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığı destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir, yaşam kalitesini arttırır. Birçok ülkede çeşitli şekillerde uygulanan yoga, Batı’da bütüncül bir yaklaşım olarak tamamlayıcı ve alternatif tıp türü olarak kabul edilmektedir.